Touch of Africa

Hela jag är fylld av lyckobubbel.... Var med igår på Touch of Africakonserten här i Piteå.
Körade bakom ett gäng begåvade ungdomar (Star Choir) samt två också begåvade herrar. (Triple&Touch).


Måste bara få dela med mig av en helt oootroooligt bra låt som framfördes med just Star Choir!
Världens roligaste låt att sjunga!!! Åååååh........Lyckobubbel!Framfört av Star Choir. En otroligt duktig kör från Södra Afrika. Kören går i Star for Life skolorna (svenskt intiativ) som syftar till att bromsa spridningen av HIV/AIDS i de områden där det är störst problem. I vissa av dessa regioner är 40 % smittad av sjukdomen och många i kören har förlorat alla vuxna i sin omgivning.

Kören har spelat tillsammans med flera kända svenska artister såsom Marit Bergman, Asha Ali, Daniel Lemma och Triple & Touch.

"Gärdebylåten / Shosholoza" är en speciell mix av två kulturers traditionella folksånger. Gärdebylåten är vår svenska låt och shosholoza är en traditionell folk sång i södra afrika. Tydligen så sjöng man denna när man var på väg hem från gruvorna efter att ha arbetat där i månader. Det betyder att man vill att tåget ska gå snabbare och snabbare så man kan komma hem till sin familj. Härligt med musik som kan ena två helt olika kulturer.

Min observanta lilla kille....Ikväll har äntligen fönstrena blivit putsade på övervåningen.
Ibland när man säger att man måste putsa dom så är det alltid någon som måste säga att äsch, så smutsiga kan dom inte vara....gör något annat istället...

Men att det var på tiden insåg jag idag när sonen 7 år kommer hem, (hade varit hos kompis och hade ingen aning om att jag putsat några fönster) tittar sig omkring och säger:

-Åh, så fint...

Jag:
-Vadå??


Han:
-Fönstrena....dom är så rena! Vad fint!!


Åh


Foto: listal.com
www.filmland.dk
(försöker vara duktig med fotokällan....men ibland är det lite klurigt...)


Men hur snygg frisyr var inte det här så?
Iben Hjejle från Anna Pihl. (förövrigt världens bästa serie.)

PlayanIfall någon undrar, så var det här vi tillbringade största delen av sommaren.
Underbart och endast ett stenkast hemifrån.
Annars händer det inte så mycket på bloggfronten. Lever ensamstående-mamma-liv för tillfället och jag vet inte hur intressant det skulle vara att läsa om hur många soppåsar jag kastat idag eller så...

Nä, nu ska jag se slutet av Nina Frisk. Verkligen ingen höjdarfilm....men måste bara se hur den slutar...


RSS 2.0