Böcker & nötcremeBara jag å sonen hemma ikväll, mysigt värre.... han ser teve å jag plöjer böcker (å äter nötcreme). Har hunnit läsa ut Skriet från kärnfamiljen på morgonkvisten och både börjat & avslutat Mamma, pappa, barn nu på eftermiddagen. (en fristående fortsättning på Pepparkakshuset) mamma pappa barn var omöjlig att släppa.....Det var läsning non stop tills den tog slut. (kl.10,23-17,14)

På sommaren ska man plöja deckare. Så är det!!


Skriet från kärnfamiljen är en bok som handlar om jämställdhet & föräldraskap....
Och vad är viktigast: vår mentala hälsa eller fiffig förvaring i hallen?

Själv jobbade jag deltid ett tag. Det är den värsta tiden i mitt liv. Stressnivån var på max. Eftersom jag jobbade mindre timmar om dagen så var det outtalat men ändå så att jag skulle ta barnen till läkaren, tandis, gå på föräldramöten, handla, laga mat, plocka, tvätta, vika tvätt...osv....detta för att jag var ju hemma mer. Egentligen blev det bara 1.5 timme varje dag när jag jobbade deltid. 45 min av detta gick åt till att hämta barn från skolan.
Vad får man för det då? Jo, en lägre pension då det är dags.

Nä...kände att det går inte. Började jobba heltid igen å sambon som ofta slutar före mig hämtar på skolan, börjar med maten och när jag kommer hem från jobbet så sätter jag mig vid dukat bord. (fördetmesta eftersom jag oftast slutar senare än honom)
Vi försöker dela på vabbdagar mm.  Skolmöten/läkarbesök/tandis mm är ingen självklarhet att jag ska gå på. Han kan lika väl gå. Eftersom jag jobbat inom barnomsorgen så kan jag den biten rätt bra så oftast blir det han som går....

Till hösten tänkte jag införa (herregud, jag låter som värsta gestapon inser jag nu...) att hela familjen städar tillsammans. En dag- några timmar så skrubbas det frenetiskt å sen håller alla reda på sina saker.
Visst låter det bra? Kanske lite väl bra? Jag får nog återkomma med en liten utvärdering.....

....och det bästa är att vi båda får full pensionsavsättning! =)

Najsigt värre!

Nä, nu orkar jag inte skriva mer..hjärnan har gått på semester..men ett tips är att läsa Skriet från kärnfamiljen!

Eftersom jag är så himla MEDVETEN nuförtiden så lånade jag förståss böckerna på bibblan. Men Skrietboken kommer jag att köpa i pocketformat då den kommer ut.

En annan sak, om nu någon orkat läsa ändå hit. Så gå gärna in på min facebook å läs om min traumatiska upplevelse idag.
Ni som känner mig vet hur himla skraj jag var.....

Gonatt från mig.
Nu återgår jag till min semester vilket innebär att jag inte bloggar särskilt flitigt!!!

Kommentarer
Postat av: Hildur

Gokväll! Här har bokläsandet också påbörjats. Med en mix av lättsmält och betydligt djupare saker. Skickade dig ett mail! Uppdateringsdags!

Kram på dig!

2009-07-18 @ 23:21:31
URL: http://www.kanal5.se/fixaodona
Postat av: LillaMy

En bra bok är för själen vad motion är för kroppen...läste jag i går och jag håller med.Jag håller fortfarande på med "En oväntad semester"av Marian Keyes.Jag läser bara innan jag ska gå och lägga mig efter målning,byggande av staket och barn och hushållsservice.Tack och lov så lever jag och O ett jämställt förhållande :).När byggandet är färdigt (jag kommer säkert på nåt mer då),då ska jag fokusera på böcker.Jag läste om din obehagliga upplevelse..usch.Hoppas du har återhämtat dig.Kram

2009-07-19 @ 08:09:05
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: C a m i l l a

Å, jag visste inte att det kommit en ny bok efter Pepparkakshuset. Måste köpas. Hm... synd att vi inte bor grannar, då hade vi kunnat låna böcker av varandra. Vad pengar vi skulle spara. ;)

Jag läste på Facebook om din upplevelse. Idiotos!!!

Och ja... det blir inget Norge för oss. Vi hade tänkt åka i morgon, men det ska bli regn, regn, regn från himlen, från snedden och från backen... och 12-14 grader. Nä, då struntar vi i det. Vi tar någon kortare tur i stället lite senare. Ska ju till Riga också...

Lite trist, hade velat se norges fjordar i solsken. Det ser betagande vackert ut!

Hade du läst Johan Theorins böcker? Jag har läst ut hans första "Skumtimmen". Den var riktigt bra. Har nu påbörjat "Nattfåk" - men jag har inte samma läshastighet som du.

Ha det toppen!

KRAM!

2009-07-19 @ 10:03:42
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: spider

ååå så najs när man äntligen har tid att plöjja massa böcker =)

2009-07-19 @ 10:29:06
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Petra Bloggar

BRA BOKTIPS, me like!

Skriet fr kärnfamiljen låter som många skulle behöva läsa idag. Helt säkert jag med, hoppas att jag hittar den i veckan!Ha en härlig semester!

2009-07-19 @ 17:44:37
URL: http://www.petrabloggar.com
Postat av: Marina

Jätte bra med boktips. Skickat sonen och min man på hockey läger (han är ledare) i en vecka så nu har jag tid för bok läsning. Skönt! :)

2009-07-19 @ 17:57:49
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO

Ännu en hög med boktips. Bra det, jag kan ju bara kika på dina inlägg när jag får den där efterlängtade stunden för mig själv tillsammans med en bok:) Ha en tervlig fortsättning på semestern.

2009-07-19 @ 21:25:18
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Jag har inte hunnit läsa EN ENDA BOK i sommar, fy mig!

Tips 1: Skaffa hund så slipper du iaf dammsuga under köksbordet

Tips 2: Tävla på min blogg så kan du vinna en finfin ängel :)Kramar från en som nu måste in på facebook

2009-07-20 @ 16:26:51
URL: http://livetsommest.blogspot.com
Postat av: CitronerGula

Haha Alltså min lillebror är toppen - ibland! Ibland är han ett "lill-ufo", som gärna fick flyga iväg till en annan galax. Men för det mesta bra!Sitter just nu med varma, strama kinder efter en utedag. Har inte varit så många sådana med tanke på den mark service jag har haft i sommar. Känns härligt.Läser just nu "flickan som inte fick finnas". Fastnar alltid för såndana där hemska böcker där det alltid är synd om barnen... Och så blir jag illa berörd och kan inte sova... så då läser jag ännu mer... du ser vilken ond cirkel det blir...Kram på dig!

Fru Granström

2009-07-20 @ 17:41:42
URL: http://www.citroner.com
Postat av: rosalucia

Ett kanoninlägg från början till slut!!!!

Återkom gärna med en utvärdering angående städningen...(ett ständigt dilemma...)

Ha en skön semester!

2009-07-21 @ 17:06:01
URL: http://rosalucia.bloggagratis.se
Postat av: Lallis

Min hjärna är verkligen också på semester. Minst sagt;)

Ha en fin helg, gumman

Kram Lallis

2009-07-24 @ 17:17:07
URL: http://knasigamamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0